Kerstinspiratie: Droomjurken

De periode van Kerst- en nieuwjaar gala’s breekt straks weer aan. Ook hier in Leeuwarden doen ze daar volop aan mee. Ik ben hier altijd een grote treuzel kont in. Aan de ene kant wil ik niets liever dan mezelf in een poepie sjieke jurk proppen, teveel make-up op mijn hoofd smeren en te hoge hakken aantrekken en naar dat gala gaan. Maar aan de andere kant weet ik dat het uiteindelijk toch weer tegenvalt. Ik ben in mijn eerste studiejaar wel geweest, en ik moet zeggen dat ik de halfnaakte (kuch-strippers-kuch) dansers ook niet bepaald smaakvol vond. Wat ook niet echt hielp was dat er een kringetje met mannen zich om de vrouwelijke danseres schaarde, wat er behoorlijk kansloos uitzag. Misschien dat ik nou eenmaal een beetje een preutse trut ben, maar dat hoeft niet zo van mij.

Ondanks alles betrap ik mezelf erop dat ik wel altijd weer het internet  afstruin naar galajurken. Want wie weet, als ik nou dé perfecte jurk tegen kom dan móét ik natuurlijk wel heen gaan. Helaas zijn de mooiste jurken ook altijd even  duur als een maand huur. Als het al niet meer is.  Vandaar dat dit artikel dan ook niet een wishlist is, maar “inspiratie” en “droomjurken” is. Want om deze jurken te kopen zal ik toch echt een rijkere man moeten vinden. (grapje oke, ben feminist, ik koop die stomme jurk zelf wel). Ik heb eigenlijk bijna alle jurken die ik écht mooi vind via Zalando gevonden.

  1. € 159,95, Zalando

Een hele mooie donkerblauwe en simpele jurk. Ondanks dat de jurk heel simpel lijkt, maakt de open rug hem juist weer bijzonder. Je showt blote huid, maar wel op een hele classy manier.

 

2. € 1.119,95, Zalando

Kijk dit is dus een jurk die ik nooit van m’n leven zou kunnen kopen. Misschien ook niet wat je naar een simpele studenten gala aan zou trekken. Maar zeker een droomjurk. Prachtige kleur en details.

 

3. € 95,95, Zalando

 

Mooi créme kleurig jurkje. Vind de hals heel erg mooi qua details. Ook het lijfje qua structuur is erg mooi.

 

4. € 251,95, Zalando

De details op deze jurk zijn echt prachtig. Het lijfje ziet er zo elegant uit. De rok is had ik zelf liever wat simpeler gehad. Maar nog steeds een droomjurk.

5. € 223,95, Zalando

Ik ben echt verliefd op de rug van deze jurk. Plus dat de pailletten de jurk ook heel lief maakt.

 

Wat meer betaalbare jurken:

De meeste van deze jurken zijn nu met 20% korting, het kan zijn dat ze over een aantal dagen weer terug zijn naar hun originele prijs.

jurk 1

6. € 63,95 , Zalando.

Het is een mooi klassiek jurkje. Het is heel erg gepast voor een gala door de hoge hals en de korte lengte. Het balanceert elkaar, waardoor er niet teveel blote huid is en classy blijft. Ik vind ook vooral het gebroken wit in de rok heel erg mooi en de ceintuur maakt het ook net wat specialer.

 

7. € 67,95, Zalando

Ook bij dit jurkje een mooie hoge hals (door het mesh) en een wat kortere lengte.  Dit soort donkerblauw vind ik erg toepasselijk voor een gala jurk.

 

8. € 48,95, Zalando

Een wat ‘sexy’ jurkje. De hoge hals combineert weer heel mooi met de open rug van dit jurkje. En natuurlijk heel body hugging. Het jurkje is ook in meerdere kleuren te verkrijgen, maar vond deze er toch het meeste uitspringen.

9. € 67,95, Zalando

Dit jurkje vind ik echt geweldig, hij is zo simpel maar ook zo elegant. Duidelijk less is more. De zwarte details, maar ook de rug van het jurkje vind ik prachtig. Aanrader!

 

Mijn favorieten zijn nummer 1, 6 en 9. Wat zijn jouw favorieten?

With kind regards,

Eline

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Kerstinspiratie: Droomjurken

  1. Pingback: Azteekse en Romeinse tradities die ons nog steeds beïnvloeden | Stepping Toes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s